Предложение за отпускането на 32 719 745 лева от бюджета на Община

...
</TD
>Предложение за отпускането на 32 719 745 лева от бюджета на Община
Коментари Харесай

Извънредно предложение вади Пловдив от кризата със стадионите

Предложение за отпущането на 32 719 745 лв. от бюджета на Община Пловдив за строителството на стадионите " Христо Ботев " и " Локомотив " ще се гласоподава на утрешната сесия на Общинския съвет, научи Plovdiv24.bg . Проекторешението е направено от групата на ГЕРБ, като ще бъде входирано в дневния ред на съвещанието, на което ще има почитатели на двата пловдивски отбора.

С него се чака да бъде и потушено напрежението, като по този метод ще се изпълнят всички претенции на почитателите – стартирането на Колежа с четири трибуни с цяла козирка, както и намирането на средства за централния бранш на Лаута и отвесната планировка.

В проекторешението е записано, че средствата от 32,7 млн. лв. ще се разпределят в три бюджетни години, като за двата отбора ще бъдат по равно: за 2023 година – по 5 358 699 лева.; 2024 година – по 5 500 586 лева.; 2025 година – по 5 500 586 лева

Освен отпущането на средства, ще се създадат и комисии, които да наблюдават за изразходването на парите, както и качеството на строителство на стадион " Христо Ботев ". Общинският съвет Пловдив ще сформира комисия за проучване на качеството на изпълнените досега строително-монтажни работи на стадиона. Тя включва по един представител на групите в локалния парламент, строителен контрол на обекта, авторски контрол на обекта, по един представител на КАБ, КИИП, КСБ, външни специалисти и представители на Сдружение " ПФК Ботев “. Комисията ще дава на локалния парламент и кмета отчет и констативен протокол за следващи дейности по премахване на констатациите.

Също по този начин ще има и комисия за обзор на дейностите по строително-монтажните работи, според контракта с ПИМК, актове и протоколи по време на строителството, нововъзникнали строително-монтажни работи и тяхното ценообразуване, индексации, както и при сформиране на възлагателни писма.

Комисията ще се състои от: ръководителя на проектa Атанас Чилингиров, по един представител на групите в Общински съвет, строителен контрол на обекта, авторски контрол на обекта, външни специалисти и представители на Сдружение " ПФК Ботев “. Тя ще дават на Общинския съвет и кмета отчети за положението на изпълнените строително-монтажните работи, пълнотата и вярното сформиране на актове и протоколи преди подписването им от страна на възложителя.

С това решение кметът ще би трябвало да предприеме всички нужни дейности за актуализация на " Етап 1 “ на плана по контракта за Колежа, включваща осъществяването на цялата покривна структура и покритието ѝ, и въвеждане в употреба на четирите бранша, в положение за лицензиране от БФС за " efbet Лига “.

Средствата за " Локомотив " ще бъдат за действия по изцяло създаване и такива, свързани с възстановяване на свързаността, достъпността, употребата и действието на Лаута. Това ще разреши разходването на средствата и по настоящия контракт и при бъдещите действия за централната естрада и облагородяването към спортното оборудване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР